Asianajokulut

Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton, mikäli toimeksiantoa ei synny.

Jos asian hoitamisesta aiheutuvat kustannukset mietityttävät, meille voi aina soittaa ja tiedustella asiaa etukäteen. Annamme pyydettäessä hinta-arvion aiheutuvista kustannuksista. Selvitämme myös asiakkaan kanssa, voiko kulut tulla katettavaksi oikeusturvavakuutuksesta tai valtion varoista oikeusavulla.

Ota yhteyttä 044 0800 259

Laskutus

Toimistomme laskutus perustuu toimeksiannon hoitamisen vaatimaan aikaan. Joissakin tilanteissa voi käytettäväksi tulla myös asiakohtainen laskutus.
Oikeusapuasioissa veloitus on 136,40 euroa / tunti (sis alv 24 %) ja muissa asioissa 272,80 euroa / tunti (sis. alv 24 %).

Lasku on mahdollista maksaa sovittaessa myös useammassa erässä.

Oikeusturvavakuutus

Kotivakuutukseen voi sisältyä oikeusturvavakuutus, joka korvaa oikeudenkäyntikuluja määrätyissä asioissa. Selvitämme asiakkaan puolesta, onko asiaan käytettävissä oikeusturvavakuutusta. Mikäli vakuutus on käytettävissä, teemme vakuutusyhtiöön hakemuksen sekä hoidamme kaiken asian vaatiman asioinnin vakuutusyhtiön kanssa.

Oikeusturvaetuus voi sisältyä myös muihin vakuutuksiin, jonka selvitämme toimeksiannosta syntyessä.

Oikeusapu

Oikeusapu tarkoittaa sitä, että oikeudenkäyntikulut voivat tulla joko kokonaan tai osittain korvattavaksi valtion varoista. Oikeusapu määräytyy henkilön käyttövarojen mukaan. Tässä laskennassa otetaan huomioon käytettävissä oleva kuukausitulo sekä pakolliset menot, kuten esimerkiksi asumiskulut. Oikeusapua saavalla henkilöllä on oikeus ottaa avustajakseen yksityinen asianajaja. Oikeusavun myöntäminen ei siten tarkoita sitä, että asiassa on käännyttävä oikeusaputoimiston puoleen.

Oikeusapua voidaan myöntää monenlaisiin lakiasioihin. Selvitämme kaikissa tilanteissa asiakkaan mahdollisuuden saada oikeudenkäyntikulut katetuksi valtion varoista. Teemme aina asiakkaan puolesta hakemuksen oikeusaputoimistolle oikeusavun myöntämiseksi sekä hoidamme kaiken asioinnin oikeusaputoimiston kanssa, mitä asian oikeusavun hakeminen edellyttää.

Oikeusapua voidaan myöntää myös oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuden kattamiseen, mikäli henkilö on oikeutettu oikeusapuun ilman omavastuuosuutta.

Oikeusavun myöntämisen edellytyksistä löytyy tietoa alla olevasta linkistä:
Mitä oikeusapu maksaa – Oikeusapu

Oikeudenkäyntiavustaja

Jossain tilanteissa oikeudenkäyntikulut tulevat maksetuksi valtion varoista huolimatta siitä, olisiko henkilö tulojensa puolesta oikeutettu oikeusapuun. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi vakavien väkivaltarikosten ja seksuaalirikoksen uhriksi joutuminen. Näissä tilanteissa haemme oikeudenkäyntiavustajan määräyksen käräjäoikeudelta.

Yhteydenottolomake

Suostumukset(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Suomen asianajajaliiton jäsenSuomen asianajoliiton jäsen